Animirani film HKUD „Didak“ Nada osvojio prvu nagradu na Cannes 7th Art Awards film festivalu

tra 11, 2023

Naš djelatnik, nastavnik likovne kulture Ernesto Markota, dio je ekipe koja je radila na animiranom filmu HKUD “Didak” Nada, a koji je na jučerašnjoj dodjeli on-line nagrada osvojio Međunarodnu veliku nagradu u kategoriji animacije za najbolji animirani film. Ovom prilikom čestitamo našem Ernestu i ostatku ekipe koja je radila na filmu.

Kako prenosi portal citluk.ba, prestižna nagrada za navedeni izniman uspjeh bit će dodijeljena na svečanoj dodjeli prilikom održavanja Cannes 7th Art Awards film festivala 23. svibnja 2023. godine.

Kratkometražni animirani film „Nada“ u produkciji HKUD Didak čiji su autori: Pero Petrušić, Ernesto Markota, Slavko Knežević i Gabrijel Prusina obilazi inozemne festivale i postiže zapažene rezultate napomenimo i to da ima već osvojenu prvu nagradu na Mjesečnoj dodjele filmskih nagrada Budućnost koji se održava u Ohridu Sjeverna Makedonija za najbolji animirani film u mjesecu siječnju.

Film Nada je također finalist na Međunarodnom festivalu povijesnog filma Pápa – Mađarska, odakle je HKUD Didak dobilo poziv na sudjelovanje, a održava se krajem mjeseca travnja (od 26.4. do 29.4).

Pored navedenog nagrađeni film je nominiran na ostalim filmskim festivalima, gdje u kategoriji animiranih filmova postiže odlične rezultata.

Društvu HKUD „Didak“ kao i samim autorima čestitamo na ovom iznimnom, povijesnom uspjehu za naš narod, državu Bosnu i Hercegovini. Svi ćemo pomno pratiti dodjelu nagrada i ispratiti naše pobjednike na tron slave.

citluk.ba

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content