FOTO: Nastavljen projekt TABLA, učionice za 21. st.

pro 17, 2020

Danas (četvrtak, 17. prosinac) je u sklopu projekta TABLA, u koji je uključena naša škola s još 20-ak osnovnih i srednjih škola iz HNŽ, došla tzv. “pametna ploča”, te arduino početnički set i Lego (Education WeDo osnovni set) i Lego (Mindstorms Education EV3 set). Još je preostala isporuka 5 pokretnih stolova i 20 stolica, a ista bi se trebala realizirati u siječnju iduće godine.

Na pametnoj ploči instaliran je software, a u idućim danima bit će instalirane potrebne aplikacije kako bi se nastavnici i učenici mogli koristiti novim tehnologijama u nastavi. Arduino i Lego setovi pomoći će u osuvremenjivanju nastave informatike. Tu je također i 3D printer i materijal za printanje, pa se nadamo da će nastava informatike biti zanimljivija. Nažalost, većina je škola u BiH, pa tako i naša, loše opremljena informatičkom opremom, ali nadamo se da je ovo korak u osuvremenjivanju nastave ovoga, ali i drugih predmeta.

Još jednom podsjećamo da je u sklopu ovoga projekta TABLA došlo dosta stvari (skelet, globus, model torza i glave, karte, kompas, pribor za matematiku) za predmetnu nastavu (biologija, povijest, zemljopis, matematika, informatika). U suradnji s nastavnicima iz aktiva spomenutih predmeta rasporedili smo dobiveni materijal po potrebi u naše dvije škole u kojima se odvija predmetna nastava: centralna škola Višići i područna škola Domanovići.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content