FOTO: Katarina Bošković pobjednica županijskog natjecanja u krasnoslovu

stu 16, 2020

PIŠU: Ivana Udženija i Lana Limov (novinarska sekcija)

FOTO: novinarska sekcija OŠ “Lipanjske zore” Višići i portal Općine Čitluk

Učenica 4. razreda CŠ Višići Katarina Bošković ostvarila je ogroman uspjeh za našu školu na županijskom natjecanju u krasnoslovu za učenike 4. razreda kojeg je ove godine organizirala OŠ Čerin kao pobjednica prošlogodišnjeg natjecanja. Tako je naša škola u razmaku od samo dvije godine odnijela pobjedu s ovog natjecanja. Podsjetimo, prije dvije godine pobjednica županijskog natjecanja bila je Ivana Udženija koja je zajedno s kolegicom iz novinarske sekcije Lanom Limov pratila događaj u Čerinu. Katarina, koja je briljirala na našem školskom natjecanju, ponovno je bila odlična, a njena učiteljica Marija Doko, koja ju je spremala i pratila na natjecanje, može biti ponosna. I ona također zaslužuje sve čestitke.

Natjecanje je uz prigodan program održano u dvorani čerinske crkve koja služi za mnoge kulturne aktivnosti, a domaćini na čelu s ravnateljem OŠ Čerin Perom Petrušićem zbilja su se potrudili sve to lijepo organizirati i dočekati nas tako da smo se svi osjećali ugodno i lijepo na natjecanju.

Natjecalo se 25 škola, a Katarina se predstavila recitacijom pjesme “Sreća” Ivice Vanje Rorića s kojom je pobijedila na školskom natjecanju i odnijela najviše bodova kod stručnog povjerenstva koje su činili prof. Danijela Sabljić, predsjednica povjerenstva, prof. Draženka Tole i učiteljica Marija Šarac. Drugo mjesto osvojila je domaća natjecateljica Ana Glamuzina s pjesmom “Sjećanje na majku”, dok je treća bila Matea Pavlović iz OŠ Crnići koja je recitirala pjesmu “Velik kao dijete”. Natjecala se također i OŠ za djecu s posebnim potrebama čiji je učenik Fran Odak također nagrađen za recitaciju pjesme “Mama, hvala”.

Program natjecanja vodila je učenica voditeljica Iva Lovrić. Okupljenima je dobrodošlicu uputila učiteljica Josipa Prusina nakon koje je nazočne neobičnim “stylingom” pozdravio ravnatelj Pero Petrušić koji je na podij izašao u majici s natpisom OŠ Čerin kakvu su nosili i učenici zaduženi za poslugu i doček. U svom govoru objasnio je da je to dio kampanje škole “Stop nasilju”, jer je među učenicima sve češća pojava ruganja i odbacivanja na osnovu nečijeg materijalnog stanja, kraja iz kojeg dolazi, obitelji, razmišljanja i sl. U svom govoru Petrušić je istakao:

Naša kamanja je krenula da školu učinimo pravim učeničkim domom. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti. Jutros kada su me vidjeli u ovoj majici, jer uglavnom nosim košulje, svi su se začudili. Odijelo ne predstavlja čovjeka, ni njegove sposobnosti. Ova majica je znak da svi trebamo biti isti, bez obzira kakvu vrstu posla obavljamo. Svedimo škole na 0% tolerancije nasilja.

Prošlogodišnja pobjednica Mia Pejdo izvela je svoju pobjedničku recitaciju, a u zabavnom dijelu programa vidjeli smo nastupe školskog zbora pod ravnanjem nastavnice glazbenog Ignacije Sušac koji je izveo nekoliko skladbi, a jedna od njih je i njihova vlastita Himna škole Čerin na koju su osobito ponosni. Također je zanimljiv bio igrokaz “Najljepši cvijet” u izvedbi dramske sekcije škole.

Nakon što su završene sve točke, napravljena je mala stanka za vijećanje povjerenstva za vrijeme koje smo se okrijepili hranom i sokovima, dok su članovi poljoprivredne sekcije škole koja promovira zdrav život okupljenima podijelili sadnice biljaka koje uzgajaju u školskom botaničkom vrtu.

Potom je povjerenstvo priopćilo za našu školu divne rezultate, a nagrade pobjednicima uručila je Andreja Pehar, stručna savjetnica razredne nastave Zavoda za školstvo Mostar. Svi su dobili vrijedne poklone koje je sponzorirala Matica hrvatska, ogranak Čitluk, a stigla je i torta koju je imala čast načeti upravo pobjednica, naša Katarina. Posebnu zahvalu dobio je i naš nastavnik Ernesto Markota koji ujedno predaje i u OŠ Čerin. Lijepa i bogata kulisa djelo je njegovih ruku.

Iduće godine natjecanje se opet seli u našu školu. Vjerujemo da ćemo se ponovno pokazati kao dobri domaćini ili, kao što je ravnatelj Pero u neslužbenom razgovoru na kraju rekao: “Đuro, na tebe je red!”

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content