FOTO: Književni susret sa Cvijom Golužom u PŠ Bobanovo Naselje

pro 1, 2022

Danas (1. prosinca) je našu školu posjetila gđa. Cvija Goluža, prof. razredne nastave, učiteljica u OŠ Stolac, te autorica knjiga “Oči moje djece” i “Jubi bolu”.

Učenici i učiteljice iz PŠ Bobanovo Naselje i PŠ Domanovići, vjeroučitelj i ravnatelj srdačno su je dočekali i pozdravili pljeskom. Uslijedilo je izvođenje igrokaza “Djeca djetetu”, “Četiri godišnja doba”, čitanje priča, zapisa i kratkih crtica iz života autorice, koje su pripremili učenici 1., 2., 3., 4. i 5. razreda PŠ Bobanovo Naselje.

Autorica je sa suzom u oku i smiješkom na licu ponosno gledala i slušala učenike, a kasnije se predstavila i ispričala svoju životnu priču, prepričavala doživljaje iz djetinjstva, čitala stihove o životu, ljubavi, Bogu, obitelji, prijateljstvu, školi, zahvali, …

Tijekom susreta učenici su intervjuirali autoricu te joj postavljali pitanja vezana za njezin život, motivaciju za pisanje, proces nastanka knjige, poslu učiteljice, … Na pitanje koju poruku bi poručila mladima/učenicima odgovorila je:

“Na koncu… život nije bajka, ali život je lijep i može biti poput nje. Naše je samo odabrati u koju se skupinu likova svrstati. Sve bajke završe sretno, ali svi u njima ne završe isto. Stoga mudro birajmo. Mislima, riječima, djelima…”

Susret je protekao u veselju i toploj atmosferi, autorica je djecu počastila slatkišima, darovala školi igru “Pikado” i školskoj knjižnici komplet knjiga “Jubi bolu”. Zahvalili smo se, ispratili je pljeskom i željom da nam opet dođe.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content