FOTO: Opremljena učionica za 21. st. u sklopu projekta TABLA

svi 21, 2021

U sklopu projekta “Opće obrazovanje TABLA” koji financira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a provodi organizacija “Save the Cildren”, Osnovna škola “Lipanjske zore” Višići zaprimila je vrijednu i modernu opremu za izvođenje STE(A)M nastave. Oprema koju je škola dobila sastoji se od stolova i stolica, polica za smještaj kabinetskog materijala, pametne ploče, četiri laptopa, 3D printera, setova ARDUINO Kits, LEGO Education WeDo 2.0 Core Seta, LEGO Mindstorms Education EV3 Core seta, trodimenzionalnih matematičkih tijela i geometrijskog seta, ljudskog kostura i trodimenzionalnog modela građe glave i trupa, globusa, kompasa, karti za nastavu zemljopisa i kartu periodnog sustava elemenata.

Cilj ovoga projekta je obrazovanje učenika za budućnost u skladu s novim tehnologijama koje će svladati u STE(A)M laboratorijima, gdje se navedena skraćenica odnosi na korelaciju predmeta biologije, kemije, fizike, informatike, zemljopisa, ali i bilo kojeg drugog predmeta. Jedna od važnih aktivnosti projekta TABLA, odnosno njegova prvog dijela inicijalnog obrazovanja nastavnika je razvijanje standarda zanimanja i standarda kvalifikacije nastavnika. Standard kvalifikacije nastavnika bi se u pravilu trebao razvijati na osnovi propisanog standarda zanimanja nastavnika. Međutim, do sada ni na jednoj razini obrazovnih vlasti u BiH nisu propisani takvi standardi.

U sklopu projekta organizirana je i edukacija za master edukatore – mentore (MEM), te ravnatelje škola, koji će zatim svoje stečeno znanje podijeliti sa svojim kolegama.

Uz ravnatelja škole, edukaciju polazi i nastavnik informatike Josip Pavlović. Ovim se putem naša škola zahvaljuje Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ i organizaciji “Save the Children” koji su nam omogućili ovu učionicu za 21. stoljeće, a koja će za učenike biti spremna početkom iduće školske 2021./2022. godine.

Također veliko hvala i tvrtki “Elting d.o.o.” Čapljina, koja nam je donirala novu rasvjetu za ovu učionicu.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content