FOTO: Počela obnova područne škole u Domanovićima

stu 15, 2020

Ovih dana započela je dugo najavljivana obnova naše područne škole u Domanovićima. Trenutačno je oko škole postavljena skela i izvode se vanjski radovi, tj. postavlja se tzv. termo-fasada koja osim obične izolazacije ima za cilj i energetsku učinkovitost.

Energetska učinkovitost zadnjih je godina trend u svijetu zbog tendencije zaštite okoliša kroz obnovljive izvore energije. Obnova škole uvrštena je i u projekt ”Zeleni ekonomski razvoj”kojeg provodi UNDP koji na konkretnom slučaju surađuje s općinom Čapljina i Vladom HNŽ-a. Osim podizanja ekološke svijesti projekt ima za cilj i zapošljavanje domaće radne snage. Jedan dio sredstava izdvojit će UNDP, dok će ostale troškove pokriti Vlada HNŽ-a. U planu obnove škole jest izrada krovne konstrukcije, zamjena krovnog pokrivača, postavljanje termoizolacije poda tavana, zamjena limarije, izrada termo-fasade i zamjena svih drvenih fasadnih otvora. Radove izvodi GP ”Gradnja” iz Mostara.

Učenici i djelatnici škole, kao i roditelji učenika konačno mogu odahnuti jer nije bilo lako raditi ni učiti u takvim uvjetima, točnije bila je prava umjetnost u 21. stoljeću, dok u svijetu traje proces digitalizacije, izvoditi nastavni proces u takvom dotrajalom objektu koji nije raspolagao ni s onim minimumom kojeg jedna suvremena škola treba imati. Nadamo se da će se radovi odvijati u predviđenim rokovima i da će škola u Domanovićima konačno dobiti izgled jedne normalne i moderne ustanove jer da bi se cilj nastave ostvario, a to je odgoj mladih pojedinaca, nositelja budućnosti, nužno je kvalitetno osposobiti prostor u kojem se nastava događa.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content