FOTO: Posjet Festivalu znanosti na PMF-u u Splitu

tra 23, 2024

Danas su učenici osmih i devetih razreda iz Višića i Domanovića u pratnji nastavnika biologije i kemije Vidaka Jovića i Ljilje Pažin posjetili Festival znanosti kojeg organizira Prirodoslovno-matematički fakultet Split. Najzaslužniji za ovaj obilazak je Perica Bošković, bivši učenik naše škole koji je trenutno docent na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, a područje kojim se bavi je kemija.

Osim obilaska laboratorija vezanih za kemiju, gosp. Bošković je učenike proveo i kroz laboratorije biologije, fizike i informatike. Učenici su mogli vidjeti skupocjeni elektronski mikroskop i što putem njega mogu otkriti znanstvenici, vidjeli su uređaj koji može otkriti je li u pitanju plagijat ili original nekog djela, imali su priliku slušati kratka ali poučna predavanja iz biologije, fizike, informatike i kemije. Najzanimljiviji je bio dio s umjetnom inteligencijom gdje su mogli vidjeti kako ona funkcionira, ali i koji su njezini nedostatci.

Na kraju su obišli veći dio sveučilišnog kampusa, sportske terene, studentski dom i menzu, te su od gosp. Boškovića na dar dobili majice s logom Festivala znanosti, a također je darovao i svoje bivše nastavnike.

Ovom prilikom želimo se još jednom zahvaliti gosp. Boškoviću, te se nadamo da će naši učenici i iduće godine imati priliku posjetiti ovaj Festival znanosti. Također se zahvaljujemo tvrtci Orange taxi na prijevozu, te gradonačelniku Čapljine na financiranju putovanja.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content