FOTO: Predstavljamo naše škole – Područna škola Šuškovo Naselje

stu 15, 2020

Nakon što smo predstavili područnu školu u Svitavi, idemo dalje s područnim školama koje se ubrajaju u Osnovnu školu “Lipanjske zore” sa sjedištem u Višićima. Danas ćemo vam predstaviti područnu školu u Šuškovom Naselju, a što je to novinarska sekcija saznala i zabilježila u njoj pogledajte u nastavku. Fotografije i tekst preuzeti su sa stranice: oslipanjskezore.visici.com.

Veronika Jerkić, Ivana Udženija i Lana Limov (novinarska sekcija)

U sklopu rada naše novinarske sekcije posjetili smo PŠ Šuškovo Naselje. Troje naših novinara (Veronika Jerkić, Ivana Udženija i Lana Limov) uz pratnju ravnatelja Đure Raguža i knjižničara Igora Bene obišlo je ovu malu, ali lijepu školu koja se nalazi duboko u Šuškovom Naselju i udaljena je 2 kilometra od magistralnog puta Čapljina-Stolac. Kroz Šuškovo prolazi također jedan široki asfaltirani put, no škola je i od njega odmaknuta što je velika prednost jer djeca nisu ugrožena od nesavjesnih vozača kojih je danas napretek.

Učiteljice su zaista potrudile lijepo nas dočekati i ugostiti. U razgovoru s njima saznali smo glavne podatke o školi, a razgovarali smo i s učenicima koji su se pokazali kao znatiželjni i rječiti. Škola u Šuškovom Naselju otvorena je u rujnu 2006. god., a po istom su projektu rađene su PŠ Bobanovo, PŠ Šuškovo i PŠ Dračevo. Prvi učitelji u ovoj školi bili su Mijo Božić, Elica Marjanović, Ivana Mlikota i Valentina Vego. Tada je škola brojala oko 50 učenika. Školske 2017./2018. godine škola broji 5 odjela od čega su tri čista i jedan kombinirani odjel. Školu trenutno pohađa 42 učenika. Prvi i treći razred vodi učiteljica Valentina Vego, drugi razred učiteljica Božidarka Džeba, četvrti razred učiteljica Janja Menalo i peti razred učiteljica Renata Rakić. Iz godine u godinu brojno stanje učenika je, kao i u ostalim školama, sve lošije.

Učenici u PŠ Šuškovo jako su aktivni te se bave brojnim sekcijama kao što su likovna sekcija, dramska sekcija, recitatorska sekcija i ekološka sekcija. Oni za različite prigode spreme ono što su pripremali na svojoj sekciji, tako da je vannastavna aktivnost vrlo važan dio nastave u ovoj školi. Uspjesi učenika u redovnoj nastavi su najviše vrlodobar i odličan. Godine 2010. učenik Dean Krešo je napisao pjesmicu s kojom je njegova učiteljica Elica Marjanović išla na natjecanje za “Naj učiteljicu” koje je organizirala OBN televizija i osvojila 1. mjesto. Za nagradu su dobili plazmu televizor.

I dvorište škole jako je lijepo. Imaju vrt put raznovrsnih stabalaca, a tu je i sportsko igralište koje služi za nastavu tjelesnog, a može služiti i za neke sportske događaje. Spomenuli smo kako su učenici ove škole vrlo razgovorljivi pa smo napravili intervju s jednom učenicom. To je Mija Andrić.

INTERVJU S UČENICOM MIJOM ANDRIĆ IZ PŠ ŠUŠKOVO

Možeš li nam se predstaviti?

Ja sam Mia Andrić. Četvrti sam razred i imam 10 godina.

Kako se zove tvoja učiteljica i koji ti je najdraži predmet?

Moja učiteljica zove se Janja Menalo, a moj najdraži predmet je tjelesno.

Rekla si da voliš tjelesno, koji sport najviše voliš?

Najviše volim nogomet, a moj najdraži igrač je Modrić.

Bi li se željela pridružiti novinarskoj sekciji?

Željela bih zato što idete na razna mjesta i pišete brojne članke, pa mi se novinarska sekcija čini jako zanimljivom.

I za kraj reci nam što bi htjela postati kad narasteš.

Htjela bi postati likovna umjetnica jer jako volim crtati!

Hvala ti na izdvojenom vremenu. DOVIĐENJA!

DOVIĐENJA!

U sklopu našeg druženja predstavile su se i članice naše novinarske sekcije kojima su učenici također mogli postavljati pitanja o onome što rade, a prikazali smo i naš školski film “Jerkine nove čorape” koji je učenike posebno oduševio i bili su zadovoljni te su našoj glumici Veroniki Jerkić postavljali pitanja o tome kako je glumiti i snimati film. Za kraj uslijedila je zajednička fotografija učenika s učiteljicama.

Sve u svemu, bilo je to jedno lijepo i zanimljivo druženje na obostrano zadovoljstvo.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content