FOTO: Predstavljamo naše škole – PŠ Čeljevo

stu 15, 2020

Novinarska sekcija OŠ “Lipanjske zore”, ovoga puta u duetu Noa Menalo-Krešimir Dugandžić, posjetila je i napravila članak o područnoj školi u Čeljevu. Koliko broji učenika, koje su učiteljice, kada je izgrađena nova škola… sve to, a i ostalo možete pročitati u njihovom tekstu. Također, tu je i fotogalerija.

Noa Menalo i Krešimir Dugandžić (novinarska sekcija)

Naše posjete područnim školama su se nastavile. Ovaj put posjetili smo područnu školu u Čeljevu gdje smo razgovarali s učiteljicama i učenicima. U pratnji ravnatelja Đure Raguža i voditelja novinarske sekcije Igora Bene, naši novinari Noa Menalo i Krešimir Dugandžić informirali su se o PŠ Čeljevo. Ova područna škola najnovija je od svih naših škola i ima zaista dobre uvjete za rad i puno različitih prostorija. U sklopu škole, na katu, nalaze se i prostorije Mjesne zajednice, a ispred škole je vrlo lijep sportski centar.

Učiteljica Irena Knežević, nakon srdačnog i toplog dočeka od strane svih učiteljica, upoznala nas je s radom i uspjehom škole. Nova zgrada škole napravljena je prije 5 godina i od tada učenici borave u novim i opremljenim prostorima za razliku od stare zgrade u kojoj se prije par godina odvijala nastava i gdje su se učiteljice i učenici svakodnevno morali boriti s nemogućim uvjetima za rad jer ta dotrajala zgrada nije bila nimalo primjerena za odvijanje nastave. Srećom Čeljevo danas ima jednu modernu i suvremenu zgradu škole i učiteljice i učenici vrlo rado pristupaju nastavnom procesu. Nažalost, ova škola je često meta napada vandala. Znalo se dogoditi da oštete zaštitnu ogradu igrališta, vrata škole i sl. To se obično dogodi noći budući da ne postoje nadzorne kamere, ali ono što se događa danju, puno je vrjednije i važnije, jer to je proces formiranja budućih zdravih generacija, generacija koje će biti sposobne napraviti velike stvari za sebe i za svoje mjesto, a oni koji oštećuju školu, trebaju znati da se svakom u životu vrati ono što zaslužuje.

Školu pohađa 36 učenika raspoređenih u pet razreda. Dva su odjela kombinirana. Učiteljice koje rade u čeljevskoj školi su: Ivanka ČepoSanja DragičevićIrena Knežević i Snježana Škegro, kao asistent u nastavi. Također postoje brojne vannastavne aktivnosti koje su nude učenicima. Neke od njih su dramska sekcija, recitatorska sekcija, likovna sekcija, krasnoslov, a po potrebi se dodaju još neke. Sve je to temelj i uspjesima škole na široj razini. Tako je prije tri godine učenik tadašnjeg 5. razreda (danas je 7. razred u CŠ Višići) Josip Knežević osvojio drugo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike uz pratnju učiteljice Sanje Dragičević.

S jednim od uspješnih učenika malo smo i popričali. To je David Markota koji je prošle godine nastupao na školskom natjecanju iz matematike. Osim što je dobar matematičar, vrlo lijepo svira i harmoniku, a volio bi postati nogometaš. Ima mnogo prijatelja i vrlo rado voli dolaziti u školu. Vidjeli smo da su učenici vrlo zadovoljni svojim učiteljicama koje su na dan našeg posjeta slavile Međunarodni dan žena te im je predstavnica sindikata za našu školu, nastavnica Marina Galić, za tu prigodu uručila poklone u ime Sindikata prosvjetnih djelatnika.

U sklopu našeg druženja učenicima su se i predstavili naši novinari i objasnili im koji su zadaci novinarske sekcije, da bi potom zajednički pogledali školski film “Jerkine nove čorape” koji je posebno razveselio učenike.

Napustili smo Čeljevo puni pozitivnih i lijepih dojmova.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content