FOTO: Predstavljamo naše škole – PŠ Domanovići

stu 15, 2020

Novinarska sekcija ovoga puta odlučila je predstaviti područnu školu Domanovići, koja je jedina od područnih škola s devetogodišnjim obrazovanjem. Nedavno je obnovljen vanjski dio škole (termo-fasada, krov, vanjski otvori), a poslije toga obnovljeni su i unutarnji otvori, pa je škola sada u dosta boljem stanju. Nadamo se da će i unutarnje uređenje doći brzo kako bi škola bila potpuno prikladna za učenike i djelatnike. Što je zabilježila novinarska sekcija OŠ “Lipanjske zore” Višići pogledajte u nastavku teksta.

Ivana Udženija, Veronika Jerkić i Lana Limov (novinarska sekcija)

Dana 9. ožujka novinarska sekcija naše centralne škole posjetila je područnu školu u Domanovićima koja se nalazi uz magistralni put Stolac-Čapljina na raskrižju puta prema Mostaru. Do rata ova škola je bila samostalna da bi poslije postala područna škola i to za OŠ “Lipanjske zore” Višići koja radi po hrvatskom programu i za OŠ Čapljina koja radi po bošnjačkom programu.

Zanimljivost je to da je ovo jedna od rijetkih područnih škola, ako ne i jedina u državi, koja osim razredne ima i predmetnu nastavu. Obično su sve škole s predmetnom nastavom ujedno i centralne. Naše novinarke Ivana Udženija, Veronika Jerkić i Lana Limov, u pratnji ravnatelja Đure Raguža i voditelja novinarske sekcije Igora Bene učenicima su predstavile naš školski film “Jerkine nove čorape”, a dočekale su nas učiteljice zajedno s pomoćnikom ravnatelja naše škole Zdenkom Mikulićem. Ujedno smo se razgovarali s učiteljicama i s nekim od učenika.

Razredna nastava PŠ Domanovići broji 42 učenika od prvog do petog razreda, a učiteljice su Sanela Puljić, Željka Musulin, Mirjana Marinović i Draženka Dadić. Prvi i četvrti razred su u kombinacija, dok su ostali razredi samostalni. Učenici ove škole su svestrani, sudjeluju na različitim natjecanjima, a imaju i svoje školske sekcije.

Razgovarali smo s ovogodišnjim predstavnikom naše škole na županijskom natjecanju iz matematike. To je Ivo Buntić, učenik 5. razreda. On je pobjednik našeg školskog natjecanja, a  sudjeluje i u raznim nastavnim i vannastavnim aktivnostima i jako voli nogomet. Učenici zajedno s učiteljicama obilježavaju sve važne datume i manifestacije, prave razne plakate od kojih neke možete pogledati u galeriji.

Mnogi učenici ove područne škole uključeni su i u vanškolske aktivnosti. U blizini Domanovića nalazi se Nogometni klub “Dubrave” Potkosa koji nekim našim učenicima omogućuje pravljenje prvih nogometnih koraka, a jedan od sponzora kluba je i čuveni talijanski klub Inter iz Milana.

Dugo godina škola je bila u vrlo potrošnom stanju da bi se prošle godine obnovio njen vanjski dio (krov, izolacija, fasada, otvori) tako da, bar s izvana, škola izgleda jako lijepo i novo. Nadamo se da će uskoro doći i do obnove škole iznutra kako bi ova velika i nekad samostalna škola imala prave uvjete za rad, jer kako smo vidjeli, unutrašnjost škole još uvijek je u dotrajalom stanju.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content