FOTO: Sportskim natjecanjima, izložbom i priredbom svečano obilježen Dan OŠ “Lipanjske zore”

stu 15, 2020

Dana 08. i 09. lipnja 2017. različitim aktivnostima obilježili smo Dan škole. Prvog dana na igralištu ispred centralne škole održana su sportska natjecanja koja su vodili nastavnik tjelesnog Miloš Jelčić i pripravnik Josip Kalfić gdje su snage u nogometu i potezanju konopa odmjeravali učenici predmetne nastave centralne škole i PŠ Domanovići. U konkurenciji dječaka u nogometu rezultati su sljedeći: 8. razred 1-1, 7. razred 4:1 dobili Višići, 6. razred 3:1 dobili Višići, dok su kod djevojčica bile bolje učenice iz Višića koje su slavile s 4:1. Pobjeda u potezanju konopa za dječake pripala je također centralnoj školi.

Tog istog dana u holu škole postavljena je izložba likovnih i literarnih radova OŠ Lipanjske zore i OŠ Vladimira Pavlovića Čapljina. Stručna povjerenstva odabrala su najuspješnije radove. U Povjerenstvu za odabir likovnih radova bili su nastavnici Ernesto Markota, predstavnik OŠ Lipanjske zore Višići, Danijela Jovanović, predstavnica OŠ Vladimira Pavlovića Čapljina i Mirela Falak, predstavnica Srednje škole Čapljina. Povjerenstvo za književne radove činili su Danijela Milanović, predstavnica OŠ Lipanjske zore, Mirjana Božić, predstavnica OŠ Vladimira Pavlovića i Jozo Lončar, predstavnik Srednje škole Čapljina. Najbolji likovni rad imala je Ana Pažin, učenica VII. c iz OŠ Vladimira Pavlovića; drugo mjesto osvojio je Gabrijel Jukić, VII .b (OŠ Lipanjske zore, PŠ Domanovići), dok je treća bila Suzana Martinović, V. b (OŠ Vladimira Pavlovića). Matea Pažin, VII. c (OŠ Vladimira Pavlovića) s uratkom ”Ruke” bila je najbolja u literarnim radovima. Drugo mjesto bila je Julija Mijić, VIII. a (OŠ Lipanjske zore, PŠ Domanovići) i rad ”Feniks”, a treće su dijelile učenice Nikolina Limov, VI. a (OŠ Lipanjske zore Višići) s uratkom ”Cipele” i Anđela Vegar, V. b (OŠ Vladimira Pavlovića) s literarnim radom ”Potočić”.

Sljedećeg dana bio je središnji događaj, odnosno školska priredba gdje su uz točke koje su učenici spremili sa svojim voditeljima, uručene nagrade i priznanja te otvorena Izložba likovnih i literarnih radova. Priredbi su uz učenike, nastavnike, roditelje i mještane nazočili i predstavnici Općine na čelu s načelnikom dr. Smiljanom Vidićem, predstavnici Zavoda za školstvo Mostar, ministarstva prosvjete HNŽ-a i ostali uzvanici. Po prvi puta priredba je održana u vanjskom prostoru, u prirodnom okružju i na zaista lijepoj lokaciji što su mnogi pohvalili. Točke priredbe bile su zanimljive i raznolike, a program su vodile učenice Nikolina Limov i Ivana Udženija. Na početku nazočne je prigodnim riječima pozdravio ravnatelj naše škole gospodin Đure Raguž koji se osvrnuo na najvažnije stvari u protekloj školskoj godini izrazivši želju da svi trebamo raditi kao jedan kako bi škola napredovala i kako bi se razvilo okružje gdje će učenici osim stjecanja znanja najbolje iskazivati svoju kreativnost. ”Budimo mostovi koji će povezivati učenike da prijeđu preko njih i ohrabrujući ih u svakom novom koraku, a kad prijeđu preko njih, budimo im podrška da i sami sagrade iste takve mostove”, istakao je ravnatelj na kraju govora. Školski zbor pod ravnanjem nastavnice glazbenog Utjehe Hurdubae, osim tradicionalnog pjevanja himne Lijepa naša predstavio se i sa Spletom narodnih pjesama. Glazbenu točku još su izvele učenice VIII. a centralne škole Anamarija Obad i Ivana Marić otpjevavši uz sviranje na klavijaturi Gibonijevu pjesmu ”Oprosti”. Bilo je pet recitacija. Petra Topić i Sara Drljo (PŠ Šuškovo) izveli su recitaciju ”Školski odmor; Karla Filipović (PŠ Bobanovo) uz posebnu scenografiju recitirala je pjesmu ”Školska torba”. Anđela Merdžan predstavljala je PŠ Domanovići recitacijom pjesme Praznik ljeta, a Čeljevo i Svitava imali su recitacije ekološke tematike. Dora Obradović, Lana Kević, Petra Šutalo, Tea Obradović iz PŠ Svitava recitirali su pjesmu ”Tri cvijeta”, a pjesmu ”Čuvajmo Zemlju kao kap vode na dlanu” izvele su učenice III. i V. razreda PŠ Čeljevo. Bila su i tri igrokaza. Razredna nastava CŠ Višići izvela je igrokaz ”Odmorimo se”, ”Kraj školske godine” izveli su učenici PŠ Dračevo Ivana Malovoz, Marija Prkačin, Antea Prnjić, Mile Šimović, Dražana Šuman i Adriano Jurica. Posebno pažnju publike privukao je igrokaz ”Jabuka” koji su izveli učenici PŠ Gnjilišta, a koji ismijava svađanje oko međa što je itekako prisutno u našem podneblju. Zadnja točka tog dijela priredbe bila je ona plesna koju su izveli učenici ritmičke sekcije CŠ Višići. Plesali su uz pjesmu ”Žuljaju me cipele”.

Zatim su uručene nagrade i priznanja za najbolje likovne i literarne radove, te za učenicu generacije. Ove godine ta je nagrada pripala učenici VIII. a centralne škole Anamariji Obad. Posebna priznanja za dugogodišnji rad u školi primile su naša prijašnja ravnateljica gospođa Nada Pažin koja je prije par mjeseci otišla u mirovinu, te spremačica Milica Matić koja je također ove godine umirovljena.

Na kraju priredbe predsjednica školskog odbora, nastavnica Marijana Milićević, svečano je otvorila Izložbu likovnih i literarnih radova, a okupljeni su se uputili u hol škole gdje je pripremljen domjenak i gdje su mogli razgledati izložbu.

Zahvaljujemo predstavnicima Općine i svima koji su ta dva dana neumorno radili oko pripreme bine, izložbe, čišćenja školskog dvorišta, spremanja domjenak i pridonijeli da se Dan škole obilježi lijepo i svečano.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content