FOTO: Suradnja sa školom Wolfert iz Nizozemske, uređena PŠ Dračevo

velj 24, 2023

Nakon dvije uspješne suradnje s fondacijom Out of Area i nizozemskim učenicima kroz koje se radilo na uređenju škola u Svitavi i Višićima, u ovom je tjednu ostvarena i treća. Učenici škole Wolfert iz Nizozemske pomogli su u uređenju područne škole u Dračevu, a za ideje/želje oko uređenja pitali su naše učenike koji pohađaju ovu školu.

Prije svega vrijedi istaknuti da se u proteklu godinu dana odradilo dosta posla oko škole u Dračevu: popravljena vanjska ograda oko igrališta, uređeno dvorište, posađene masline, orezane palme i oleandri, okolni prostor oko škole koji je bio zapušten je počišćen i nastojat će se još dodatno urediti, popravljeni oluci i sanirani unutarnji zidovi. U narednom razdoblju u planu je renoviranje druge učionice i zbornice koje se u ovoj akciji s Nizozemcima nije stiglo odraditi. U fotogaleriji možete pogledati što se uradilo u spomenutom razdoblju.

U akciji s učenicima Wolfert škole koja je trajala od utorka do petka (21.-24. veljače 2023.) okrečena je učionica i hodnik, kupljena su dva školska ormara, sportski rekviziti, ofarbana vanjska ograda, oslikan dio vanjske fasade, popravljen dio žičane ograde, posađeno razno cvijeće, te mandarina i naranča. Školski domari su, uz pomoć čapljinskih vatrogasaca, postavili košarkašku tablu i koš.

Naši su učenici uživali u druženju s gostima iz Nizozemske, ali su također i puno pomogli u radovima, te se ovom prilikom zahvaljuju školi Wolfert i fondaciji Out of Area.

 

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content