FOTO: U PŠ Bobanovo Naselje s Humanitarnom udrugom “Cvijet” obilježen Svjetski dan Down sindroma

ožu 20, 2023

Danas su Područnu školu Bobanovo naselje posjetili članovi Humanitarne udruge “Cvijet”, a razlog posjete je obilježavanje Svjetskog dana Down sindroma (21. ožujak). Topli doček, praćen recitacijama i igrokazom, koji su priredili učenici s ciljem što snažnijeg uključivanja osoba s poteškoćama u sve segmente društva. Sva djeca zaslužuju priliku u cijelosti razviti svoj potencijal i izgraditi trajne i kvalitetne odnose. Rušenjem prepreka koje postoje među djecom, svako dijete, bez obzira na sve može težiti izvrsnom i postići najbolje što može. Nošenje različitih čarapa simbolizira našu različitost, a različitost čini svijet šarenijim i ljepšim.

Druženje je proteklo u veselom tonu, zabavi i radionici. Na ovakve aktivnosti trebaju se odazivati sve škole, ustanove, … jer se na ovaj način obogaćuje naš život, a svi mi moramo prihvatiti te različitosti i tako obogatiti i sebe i druge oko nas.

Poruka učiteljica: “U različitosti je ljepota i bogatstvo života, a svi mi moramo prihvatiti te različitosti i tako obogatiti i sebe i druge oko nas, posebno djecu koju pripremamo za život u toleranciji i miru”.

Učenici i učiteljice zahvaljuju se na posjeti Udruge “Cvijet”, te se nadaju daljnjim druženjima i suradnji.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content