FOTO: Učenice naše škole na županijskom natjecanju u recitiranju

stu 15, 2020

U četvrtak (15. ožujka 2019.) učenice naše škole Ivana Udženija, Nikolina Limov, Lucija Maslać i Marijana Cvitanović u pratnji nastavnice hrvatskog Marijane Milićević i ravnatelja Đure Raguža sudjelovale su na županijskom natjecanju u recitiranju za učenike predmetne nastave koje se održavalo u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru. Sudjelovalo je oko 25 škola iz Hercegovačko-Neretvanske županije uključujući i Osnovnu školu za djecu s posebnim potrebama iz Mostara. Učenica Ivana Udženija bila je recitator, Nikolina Limov išla je kao autor pjesme, Lucija kao glumica, a Marijana kao glazbena pratnja na gitari. Podsjetimo, na školskom natjecanju za najbolju pjesmu pobijedila je pjesma “Cipele” koju je napisala Nikolina Limov, dok je Ivana Udženija bila pobjednica u recitiranju.

Za županijsko natjecanje učenice su uz asistenciju nastavnica hrvatskog i školskog knjižničara spremile posebnu točku koja je je osim recitacije sadržavala i glazbenu pratnju, a bila je popraćena scenskim glumačkim pokretima djevojčice Lucije koja je tumačila djevojku koja se pobrinula za stare cipele koje je svatko odbacio, a ona ih očistila, obukla i vratila u život. Riječi i pokrete trebala je zvučnom kulisom upotpuniti Marijana Cvitanović, no organizatori nisu dozvolili korištenje glazbe, tako da je točka izvedena u suradnji Ivane i Lucije. Nastup je bio zadovoljavajući. Tome u prilog govore i reakcije publike koja je jako dobro prihvatila ovu izvedbu, no to nije bilo dovoljno za prva tri mjesta u dvije navedene kategorije. Ocjenjivala se najbolja pjesma i najbolja izvedba.

Povjerenstvo je odlučilo da to budu sljedeći radovi i učenici:

Najbolji literarni radovi (lirska pjesma)

  1. Generale moj – Mateo Bevanda (OŠ Kruševo)
  2. Ne dirajte boje mog djetinjstva – Lucija Kordić, 9. razred (OŠ fra Didaka Buntića Čitluk)
  3. Pismo majci – David Mađar, 7. razred (OŠ Veselka Tenžere Uzdol)
  4. Ne zovi me… neću doći – Nika Milićević 8. razred (OŠ Bartola Kašića Rodoč)
  5. Čežnja za proljećem – Dragan Drežnjak (OŠ za djecu s posebnim potrebama Mostar)

Najbolji recitatori

  1. Lucija Kordić 9. razred (OŠ fra Didaka Buntića Čitluk) – Ne dirajte boje moga djetinjstva
  2. Ivano Marić 8. razred (OŠ Ivana Gundulića Mostar) – Moja domovina
  3. Nika Milićević 8. razred (OŠ Bartola Kašića Rodoč) – Ne zovi me… neću doći
  4. Viktorija Džidić, 6. razred (OŠ Cim Mostar) – San
  5. David Aničić (OŠ za djecu s posebnim potrebama Mostar) – Čežnja za proljećem

Našim učenicima želimo sve najbolje u budućim natjecanjima, a pobjeda jest svakako nešto značajno no najvažnija stvar, kako u ovome, tako u svemu u životu, je ta da trebamo biti zadovoljni nečim što smo uradili ako znamo da smo dali sve od sebe i učinili nešto što nas je ispunilo, a ova maštovita izvedba jest sigurno nešto vrijedno i dokaz kreativnosti i umijeća naših učenika.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content