FOTO: Učenici 6. a razreda OŠ “Lipanjske zore” snimaju kratki film

stu 15, 2020

Učenici 6. a razreda OŠ “Lipanjske zore” Višići pod vodstvom knjižničara Igora Bene počeli su sa snimanjem amaterskog kratkog igranog filma pod nazivom “Jerkine nove čorape” koji se premijerno namjerava prikazati u sklopu školske priredbe za Božić, a poslije toga moći će se pogledati na Youtubeu. Film snima studio Casper iz Čapljine.

Predložak za film je istoimena pripovijetka književnika Pere Petrušića objavljena u zbirci “Zgode i nezgode maloga Jerke”. Na osnovu te priče knjižničar Igor Beno napravio je igrokaz i scenarij za film. Glavne uloge tumače učenici Veronika JerkićAndrea MerdžanMihael Raguž i Nikola Kuridža, dok će se u ulozi statista naći njihove kolege iz razreda. Film će se snimati na tri različite lokacije, a prvi prizori snimljeni su u staroj kući obitelji Cvitanović.

Ovim putem zahvaljujemo se obitelji Cvitanović na srdačnom i prijateljskom dočeku i što su staru kuću na najbolji mogući način pripremili za kadrove. Nadamo se da ćemo uspjeti napraviti nešto novo i neobično i tako naše aktivnosti prenijeti van granica škole.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content