FOTO: Učenici i učiteljice iz PŠ Bobanovo Naselje u posjetu JU Radmilja

velj 4, 2022

Danas (4. veljače) učenici i učiteljice PŠ Bobanovo Naselje posjetili su JU Radimlja. Povod posjete bila je nastava u prirodi na temu “Iz prošlosti domovine: Kulturno-povijesne znamenitosti”.

Nekropola stećaka Radimlja najpoznatiji je lokalitet stećaka, srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika u Hercegovini pod zaštitom UNESCO-a. Nekropola spada u najvrijednije spomenike srednjovjekovnog razdoblja BiH.

Prilikom posjete učenici su:

  • imali zanimljivo edukativno izlaganje kroz koje je približena povijest, podrijetlo, značaj i današnja važnost samih stećaka kao i ostalih kulturno-povijesnih znamenitosti grada Stoca,
  • pogledali dva promotivna turist filma “Stolačka rapsodija” i “Stolačka tarča”,
  • uživali u igri – dječjem poligonu s popratnim edukativnim sadržajima u svrhu zabave i edukacije “Mini nekropola” s postavkom najpoznatijih stećaka, napravljenih na dječjoj visini,
  • uz igru na dar su dobili dvojezičnu bojanku edukativnog karaktera “Mali čuvari kulturne baštine”,
  • kako su jedan od organizatora Stolačke tarče učenike je dočekalo osoblje u kostimima sa srednjovjekovnim elementima, namijenjenim turističkim vodičima.

Ovom prigodom zahvaljujemo se osoblju JU Radimlja na srdačnom dočeku,  prezentaciji, edukaciji i zanimljivom druženju kroz igru.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content