FOTO: Učenici naše škole sudjeluju u multimedijalnom projektu “Gomila u zlatu”

lip 29, 2023

U školskoj 2022./2023. godini naša škola surađivala je na projektu multimedijalnog filmskog uratka ‘’Gomila u zlatu’’ kojeg je pokrenula udruga PETKA Perunika iz Čapljine s kojom uvijek rado surađujemo.

Aktivnosti rada na videu su šarolike i vezane su za pravljenje igranog i dokumentarnog dijela, kao i za studijsko snimanje zvuka. Tematika je prostor Bivoljeg Brda, konkretnije narodne predaje, povijesni okvir, geologija, specifični položaj, mitološka pozadina – s naglaskom na mnoštvo ilirskih gomila kojima dominira tzv. Zlatna gomila, a ona ima i gradinski karakter. Tu je i nekropola stećaka ”Grčko groblje”. U sklopu filma promovirat će se i čuvena Pašića kulu iz 16. stoljeća, izvor Zečji brčak, Orlove stijene, Ćirinu pećinu i sl.

Učenici naše škole Lana Kević, Dora Obradović, Matej Šutalo, Matej Obad, Luka Kuridža, Jana Knežević, Luka Udženija, Mihael Mrvalj, Ajla Sjekirica, Maja Limov, Lana Buljubašić i Ivana Malovoz s voditeljima Igorom Beno i Josipom Pavlovićem sudjeluju u igranom dijelu filma. Do sada je snimljen veći dio materijala i to na lokacijama Svitave, Bivoljeg Brda, Klepaca te dračevskog rudnika.

Radnja priče temeljena je na legendi i mitu, a pokušava odgonetnuti zašto je Zlatna gomila baš zlatna i zašto je baš tu gdje jest.

Osim naše škole suradnici na projektu su geolog Goran Glamuzina, akademski slikar i naš djelatnik Ernesto Markota, HU Cvijet Čapljina, HKUD Domanovići te bend Bukovo gorje.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content