FOTO: Učenici OŠ “Lipanjske zore” sudionici SPARKreators lige

stu 15, 2020

Naša škola može se pohvaliti još jednim značajnim angažmanom. Naime, zajedno s drugim školama iz Federacije BiH uključena je u robotičku SPARKreators ligu koja potiče dizajn, programiranje i robotiku, natjecateljski duh, razvijanje logičkog mišljenja, timski rad, a sve putem programiranja mbot robota koji su kao donacija dodijeljeni školama sudionicama.

Liga je organizirana kroz dvije razine i dvije kategorije uzrasta. Učenici sudjeluju i natječu se s drugim školama putem fizičkog kola (koje okuplja učenike u regionalnom centru u OŠ Vladimira Pavlovića Čapljina) gdje svi učenici dobiju isti zadatak koji se kasnije boduje, i online kola gdje se učenicima daje zadatak koji oni rješavaju u svojoj školi i šalju rješenje online. Liga će do ljetnih praznika imati jedno fizičko kolo i jedno online kolo. U ligi sudjeluju dvije grupe uzrasta djece. Jedna je ona do 5. razreda, a druga je od 6. do 9. razreda. Na kraju se zbrajaju bodovi svih kola kroz godinu i imenuje pobjednik.

U ligi sudjeluje naša centralna škola kao i sve područne. U svim ovim školama organizirani su tečaji robotike i programiranja koje vodi nastavnik informatike Josip Pavlović. Djeca su zainteresirana, čak puno više nego što ih se može uključiti. Sastaju se jednom tjedno, a svoje znanje imali su priliku pokazati na fizičkom kolu koje je održano 28. 04. 2017. u Čapljini gdje su išli u pratnji nastavnika Josipa Pavlovića i ravnatelja Đure Raguža. Nadaju se da će na kraju kad se svi bodovi budu zbrajali ostvariti značajan rezultat. U galeriji možete vidjeti kako je bilo na radionicama i na natjecanju.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content