FOTO: Uređenje unutrašnjosti centralne škole

lis 3, 2023

Snažni potres iz proljeća 2022. godine nanio je štetu na gotovo svakom unutrašnjem zidu škole. Dio školskih djelatnika odmah se odazvao i krenuo u čišćenje školskih prostorija, ispitana je i statika školske zgrade od stručne osobe, a ovo ljeto uz pomoć gradonačelnika Čapljine i Gradske uprave osigurana su novčana sredstva za uređenje unutrašnjosti škole.

Zahtjevniji dio posla odrađen je tijekom ljetnog raspusta kada su sanirana veća oštećenja, a radovi još traju. Naime, u tijeku je nastavni proces pa se tome prilagođavaju radovi kako se isti ne bi remetio. Obnovljene su učionice, zbornica, uredi uprave, dijelovi hodnika, promijenjene su poderane zavjese i oštećene karniše, nabavljene su nove školske ploče, postavljen je novi linoleum na pod u učionici broj 10., okrečen je dio unutarnje ograde, dio pročelja škole i nadstrešica je osvježena novom bojom, u nekim učionicama promijenjena je rasvjeta, izrađen je novi pult za dežurnog učenika, prave se novi panoi za učionice koji će biti ljepši i funkcionalniji, uređuje se školski hol… Građevni materijal koji je potreban za radove je kupljen, pa se nadamo da ćemo u što skorijem roku uspjeti završiti i preostali dio posla na uređenju unutrašnjosti škole kako bi učenicima bio ugodniji boravak u njoj. Manji građevinski popravci odrađeni su na unutrašnjem zidu u PŠ Šuškovo Naselje, u PŠ Gnjilišta sanira se dimnjak (vatrogasci su pomogli u jednom dijelu posla). Uz sve ove poslove trebalo je za novu školsku godinu pripremiti i prostorije u ostalim područnim školama, pa se ovim putem zahvaljujemo školskim domarima i spremačicama koji su odradili velik dio posla. U fotogaleriji možete pogledati stanje prije i poslije radova.

Također je gradonačelnik dr. Smiljan Vidić izdvojio novčana sredstva i ravnatelju Gradskog vrtića Čapljina kako bi sanirao i osvježio vrtićki prostor područnog odjela u Višićima. Dio radova je odrađen u prošlom tjednu, a ostatak bi se trebao završiti u narednim danima.

U nastavku možete pogledati i par fotografija školskog dvorišta.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content