FOTO/VIDEO: Grupa studenata iz Nizozemske preuredili prostorije PŠ Svitava, kupili materijal i za dvije učionice u Višićima

tra 1, 2022

Škola Inholland iz Nizozemske ovaj je tjedan provela u našoj školi, točnije u PŠ Svitava i CŠ Višići. Preuredili su dvije učionice i hodnik u PŠ Svitava, postavili dvije nove peći, kupili laminat za dvije učionice u CŠ Višići, te dvije školske table i aparat za kopiranje za PŠ Domanoviće.

Ovaj projekt dogovoren je krajem ljeta 2019. godine uz pomoć jedne učiteljice iz Srednjo-bosanske županije koja radi s fondacijom Out of Area, ali je korona-virus odgodio dva njihova dolaska. Prema prvotnom planu trebalo je doći oko 80-ak studenata koji bi preuredili prostorije PŠ Svitava, PŠ Gnjilišta i neke prostorije u CŠ Višići. U međuvremenu smo uz pomoć Gradske uprave obnovili PŠ Gnjilišta, kupili materijal za uređenje unutarnjih zidova u PŠ Dračevo, te radimo na uređenju centralne škole.

Kako je došlo manje od planiranog broja studenata onda je skraćen i obujam radova. Odrađena je područna škola u Svitavi, te su nabavili materijal za obnovu dvije učionice u centralnoj školi, a imamo i usmeno obećanje da će ponovno doći. U Višićima su se studenti podijelili u grupe i radili s učenicima predmetne nastave.

Studentima je dobrovoljno pomoglo i nekoliko naših učenica predmetne nastave koje su iz Svitave, školski domar, predsjednik Mjesne zajednice Svitave Mladen Obradović, te vozač autobusa. Sve u svemu bila je pravo radna atmosfera, a nije nedostajalo ni smijeha i igre. Zahvaljujemo i Dalmati/Jura Shopu koji su nam pomogli s organizacijom jednog objeda za studente.

Ovim putem još se jednom zahvaljujemo školi Inholland i fondaciji Out of Area te se nadamo ponovno susretu i stjecanju novih poznanstava.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content