FOTO/VIDEO: Proljeće u našem dvorištu

svi 2, 2023

Nakon orezivanja stabala i malog uređenja botaničkog vrta krenuli smo s uređenjem ne samo školskog dvorišta nego i prostora izvan školske ograde kako bi cjelokupni prostor bio što ljepši.

Proljeće je odradilo svoj dio posla te su posađena stabla i grmovi sada procvjetali. I učenici su dali veliki doprinos uređenju, a najviše su posla odradili prilikom obilježavanja Dana planete Zemlje (22. travnja) kada su u pratnji svoje nastavnice Ljilje Pažin posadili begonije, gazanije i vodenice.

Zbog učestale kiše još nije završeno uređenje dvorišta ispod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima. Za sada su urađeni iskopi za dvije staze u obliku slova “V” (spajaju se kod stabla u središtu), a nasuprot njih bit će izrađene tri kraće staze u obliku sunčevih zraka koje imaju svoju simboliku. Također su i masline presađene u polukružni oblik na kraju kraćih staza gdje je u planu postavljanje klupa za sjedenje. Nadamo se da ćemo do Dana škole uspjeti završiti s uređenjem ovoga prostora.

U zadnjih smo nekoliko dana uz pomoć tvrtke Eccon Malić počistili prostor iza školske ograde uz autobusnu stanicu (od spomenika do stepenica), zatim prostor oko i iza zgrade u kojoj je smještena ambulanta i ljekarna, te prostor s južne strane škole koji pripada našoj župi. Ima još manjih radova na čišćenju, ali je u svakom slučaju sada puno bolje nego što je bilo.

Svoj doprinos uređenju školskog prostora dala je i grupa učenika koja je uz pomoć nastavnika likovnog odgoja Ernesta Markote izradila reljef od stiropora s motivima našega područja. Reljef je postavljen i ubrzo bi se trebao odraditi završni dio posla, o čemu ćemo pisati kad sve bude gotovo.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content