FOTO/VIDEO: PŠ Bobanovo Naselje obilježilo Dane kruha

lis 14, 2021

U PŠ Bobanovo Naselje dana 14. listopada 2021. godine učenici i učiteljice Božica Previšić, Borka Vučković i Marijana Matić obilježili su Dane kruha radionicom “Kruh moje bake”.

Učenike je posjetila baka Mara Teševčić koja im je objasnila, opisala i zorno pokazala kako se priprema kruh, umijesila tijesto i ostavila ga da miruje… Učenici su pozorno pratili, postavljali pitanja baki: Kako se prije kruh pravio?, Je li prije bilo pekarnica? Što je baka kao dijete mazala na kruh (paštetu, Nutellu, ili…), Što znači da tijesto treba “odležati”? Kada baka ukrašava kruh? Što joj kruh znači?. Baka je ispekla kruh, učionicom se proširio miris tek ispečenog vrućeg kruha.

Učenici su se baki zahvalili prigodnim recitacijama: “Moja baka”, “Čemu služi baka” i “Kruh”, te pjesmicom “Mali pekar”. U sklopu radionice učenici su izrađivali pecivo od “domaćeg plastelina”, plakat Dani kruha, te pripremili slasne palačinke, častili se i uživali konzumirajući ih.

Baka je poručila: “Za dobar i ukusan kruh osim osnovnih sastojaka potrebno je puno dobre volje, osmijeha, ljubavi i dječjih zagrljaja”.

https://drive.google.com/file/d/1M5FnWBULggAYlfig60yOMsTFw7hshUGt/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1M6a6xkjEpRp-P70GTOOzKNyklRBDcfxJ/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1M81fmL7KIMZbjLCqDxgj02-fYkZ53p4g/view?usp=sharing

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content