FOTO/VIDEO: Radovi u školskom dvorištu i dvorani

stu 16, 2020

Još u veljači 2020. godine škola u Višićima započela je s radovima u školskoj dvorani i školskom dvorištu. Nažalost, pandemija korona-virusa odgodila je radove. Također smo i u nekim našim područnim školama krenuli s radovima, ali o tome ćemo vam pisati u drugim člancima. U tijeku je izrada nove internet školske stranice, jer je stara “srušena” zbog virusa, ali ne korona-virusa. U planu je bila i unutarnja obnova školske dvorane, škole u Svitavi i Gnjilištima, koju smo dogovorili s jednom organizacijom iz BiH koja u suradnji sa strukovnom školom u Nizozemskoj obavlja razne poslove vezane za unutrašnjost prostorija, a preferiraju obnovu škola. Nakon što su obišli naše škole, odlučili su se za obnovu spomenutih objekata, ali je sve to odgođeno. Nadamo se da nas neće zaobići taj projekt, jer bi kompletirali radove koji se već izvode na školama u Svitavi i Gnjilištima, te u Višićima.

Kako smo doznali iz škole, prvo su krenuli radovi u školskoj dvorani. Stari reflektori, koji su više predstavljali opasnost nego što su osvjetljavali dvoranu, su uklonjeni. Tu su nam u pomoć pritekli vatrogasci, ali i radnici koji su radili na obnovi naše župne crkve u Dračevu. Također, župnik nam je posudio skelu kako bi spomenute reflektore skinuli. Početkom nove školske 2020./2021. godine postavljene su nove mrežice na koševe u dvorani.

Nakon toga, ponovno uz pomoć vatrogasaca obrezali smo školska dvorišta i ispilali dva velika bora u blizini autobusnog stajališta. Ostala su još tri bora,  koja se tada nisu ispilala zbog obveza vatrogasaca, ali se nadamo da ćemo i njih brzo riješiti. Dana 10. kolovoza 2020. ispilana je željezna konstrukcija na vanjskoj bini, koja je bila u jako lošem stanju. Potom je dalje planirana sadnja novih stabala i uređenje zelenih površina, sve u skladu s financijskim mogućnostima.

Vatrogasci u akciji pilanja

Video 1: https://drive.google.com/file/d/1h-WWdMoq8LJlS-tj2R9MZRbay5uPraJ1/view?usp=sharing

Video 2: https://drive.google.com/file/d/1G6GjGfzzSbzXvas1zHwka5t7iJR2Y6mH/view?usp=sharing

Video 3: https://drive.google.com/file/d/1Af2Pv_1xKerSRc7NsmRu_3FGjKJBSndn/view?usp=sharing

U međuvremenu, uz pomoć naših domara riješili smo i postavili nove i sigurnije golove na nogometnom igralištu, a ovih dana priveli smo kraju i renoviranje košarkaškog igrališta postavljanjem novih tabli i mrežica za koševe. Ubrzo ćemo obojati linije na košarkaškom igralištu, a u planu je izgradnja dječjeg igrališta za naš vrtić (novac skupljan na božićnom domjenku) kojeg ćemo realizirati s Udrugom Ostajem. Sve ove radove odgodila je pojava korone, ali se nadamo da ćemo ih završiti u što skorijem roku na radost naše djece.

Na kraju smo započeli sa skidanjem stare i trošne, zahrđale ograde koju ćemo uz pomoć lokalnih majstora i drugih dragovoljaca polako uklanjati i postavljati novu. Planirali smo, zavisno o financijama, graditi zid na koji bi postavili novu željeznu ogradu kako bi dobili vizualno ljepši izgled. Također smo u još jednom projektu s Udrugom Ostajem, a vezan je za park Nikole Martića. Ovaj park predvidjeli smo graditi na zelenoj površini iza spomenika poginulim hrvatskim braniteljima. Ovo je malo veći i financijski izdašniji projekt, pa ne možemo sa sigurnošću reći kada će biti realiziran, ali je u planu da tim potezom odamo počast našem pokojnom sumještaninu, koji je svojim djelima ostavio traga u književnosti.

Isto tako predviđeno je čišćenje prostora između školske ograde i autobusne stanice, koje je nažalost zapušteno.

 

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content