FOTO/VIDEO: Sanacija staklenih otvora na dvorani, “bunarska” voda i razno

stu 14, 2022

Referirat ćemo se na neke izjave s društvenih mreža, youtube kanala i sjednica Gradskog vijeća Grada Čapljine, a koje se tiču naše škole, odnosno Osnovne škole „Lipanjske zore“ Višići, a pogotovo ravnatelja te da se očitujemo iako ovo nije ni službeni ni pravi način i ne želimo više ulaziti u ovakve polemike. Do sada se pričalo: ŠUTI, ŠTO ZNAČI DA POTVRĐUJE, a nakon ovoga članka vjerojatno će se pričati: PIŠE, ŠTO ZNAČI PRAVDA SE… Neka bude volja vaša dragi roditelji, učenici i ostali koji će izdvojiti malo vremena za ovaj članak kako bi sami mogli donijeti zaključke.

PRVO: Stakleni otvori na dvorani razbijeni su u ljeto 2019. godine, a ne kako su neki potencirali 10-godišnje razdoblje (odnosno od 2010. godine)

Zbog dolje navedenih razloga projekt obnove završen je 2022. godine:

  • ispitivanja i traženja najboljeg rješenja te čekanja projektnih skica i analiziranje istih (prvi razgovori prekinuti zbog korone, a nastavljeni su u rujnu 2021. godine kada se nastavni proces vratio u normalni tijek),
  • pojave virusa COVID-19 (18 mjeseci stanke, ožujak 2020.-rujan 2021., u ovom razdoblju prioritet je bila organizacija nastave, a ističemo da zbog epidemioloških mjera nije bilo nastave TZK u školi),
  • pripremanja projektne dokumentacije i poštivanje zakonskih vremenskih okvira predviđenih od strane Agencije za Javne nabavke (cca 6 mjeseci) i
  • demontaža starih i montaža novih otvora (cca 2 mjeseca).

U međuvremenu smo dvoranu, odnosno njezine zidove oslikali sa sportskim motivima uz pomoć grupe studenata iz Nizozemske, uz pomoć vatrogasaca popravili smo dio krova i sanirali prokišnjavanje, uklonili stare i opasne reflektore, postavili novu rasvjetu, te u djelo planiramo provesti još neke ideje.

U nastavku na fotografijama možete pročitati detaljnija objašnjenja, a u video-prilogu možete pogledati stanje prije i poslije radova.

DRUGO: Voda iz školskog bunara (u sklopu škole instaliran još davne 1981. godine) je ispravna za piće!!!

U fotogaleriji možete vidjeti analitička izvješća vode, predizborni facebook status u kojem je pisano da voda nije provjerena, a zatim i odgovor na taj facebook status.

Kako je izgledalo školsko dvorište prije par godina i kako izgleda sada (nakon što se ljeti zalijevalo provjerenom i ispravnom “bunarskom” vodom), odnosno prije otprilike mjesec dana kada su urađene posljednje fotografije pogledajte u video-prilozima.

TREĆE: ravnatelj nema falsificiran radni staž o čemu se priča već punih šest godina (predlažem terensku nastavu u Zenicu za detaljniju provjeru rukopisa u školskim dnevnicima, ako se već ne vjeruje drugim službenim papirima).

ČETVRTO: ravnatelj nije kupio „školu“ nego je uredno završio i ima valjanu diplomu koja je provjerena i kod bivšeg i kod sadašnjeg poslodavca (predlažem jednodnevni izlet na Sveučilište u Mostaru u sklopu kojeg će se posjetiti studentska referada).

PETO: ravnatelj nije lopov niti je ukrao 1 KM, nego je u 6 godina mandata dao dosta svojih novaca za škole u Svitavi, Dračevu, Višićima i Bobanovom Naselju.

ŠESTO: školsko izvješće za prethodnu (2021. godinu) nije kriminalno kako je rekao jedan gradski vijećnik kojem skrećemo pozornost na to da je upravo u toj godini škola bila pod redovnim inspekcijskim nadzorom od strane nadležnog Ministarstva te je utvrđeno da ista radi u skladu sa zakonom. A izvješće za 2020. godinu isprva je prihvaćeno na Gradskoj sjednici, pa je onda na društvenoj mreži pisano drugačije. Pogledajte u fotogaleriji…

Za svaku od ovih točaka (a neke od njih su kao što ste mogli pročitati ozbiljne, teške i neutemeljene optužbe: kupovina „škole“, falsificiranje staža i lopovluk!!!) možete kontaktirati ravnatelja za detaljnija pojašnjenja, osim nekih osoba visokih moralnih načela koje bi se prvo trebale ispričati, u što ne sumnjamo. Ali ipak postoji „mala“ mogućnost da „velike“ moralne vertikale povuku dvije dijagonale na ovaj članak, unatoč fotografijama i pečatiranoj papirologiji s naznačenim datumima. Vjerojatno je bilo još nekih optužbi, pa bi zamolili sve da ne vjeruju pisanjima (čitaj: trovanjima) po društvenim mrežama (ako ih se tako uopće može nazvati!!!), a pogotovo ne u predizborna vremena što je bio slučaj sa staklenim otvorima na dvorani i školskim bunarom.

U proteklih 6 godina odrađeni su sljedeći poslovi što možete pročitati ili pogledati u video-prilozima u nastavku, a u nekim od ovih poslova ravnatelj je trošio svoje novce i slobodno vrijeme, te će se truditi tako nastaviti i dalje u skladu sa svojim mogućnostima i bez obzira na neutemeljene optužbe na društvenim mrežama, kojih će i dalje biti od strane nekih pojedinaca.

PŠ Domanovići (u potpunosti obnovljena škola u sklopu energetske obnove: novi krov, toplotne pumpe, termofasada, izmjena elektro-instalacija)

PŠ Gnjilišta (sanirano stepenište, dio krova iznad ulaznih vrata i prostor za drva)

PŠ Svitava (uz pomoć grupe studenata iz Nizozemske postavljen laminat u obje učionice, zidovi učionica oslikani u dječjem stilu, izgrađeno dječje igralište uz pomoć Mjesne zajednice)

PŠ Dračevo (uz pomoć Mjesne zajednice uređeno dvorište, srušena stara zgrada iznad škole, posječeni borovi uz školu, krajem veljače 2023. godine grupa studenata iz Nizozemske najavila dolazak i radove u učionicama)

CŠ Višići (sanirani razbijeni stakleni otvori na dvorani, uklonjena stara i opasna rasvjeta te postavljena nova, zidovi dvorane oslikani sportskim motivima, renovirana gimnastička sprava, saniran dio krova na dvorani kako bi otklonili prokišnjavanje, izgrađeno vanjsko odbojkaško igralište i dječje igralište, renovirani nogometni golovi i košarkaške table, izgrađene tri nove pješačke staze, uklonjena dotrajala željezna konstrukcija sa školske bine, započelo se s gradnjom betonskog zida oko škole, posječeni borovi oko škole koji su pravili više štete i bili su opasni zbog prevelike visine (novac od borova potrošen je na kupovinu stabala!!!), očišćen i redovno se održava prostor oko autobusne stanice iako to nije dio školskog prostora, pisani mnogi projekti od kojih su odobreni „Digitalizacija obrazovanja: e-Dnevnik i e-Matica“ (ravnatelj je bio jedan od najaktivnijih sudionika digitalizacije obrazovanja u BiH koju je u koroni pokrenulo Sveučilište u Mostaru), „TABLA“ (učionica za 21. st., STEAM nastava) i „Knjiga u rijeci riječi“ (obnova knjižnične građe), ravnatelj pretipkava školski ljetopis (vjerojatno ćemo biti prva škola koja će ovaj trajni dokument imati i u digitalnom obliku-pretipkan od početka do 1993. godine), a također je u digitalnu formu pretipkao Godišnji plan i program rada za svaki predmet koji će „sutra“ trebati nastavnicima kada započne digitalizacija obrazovanja.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content