FOTO: Započelo postavljanje kućnih brojeva, naziva ulica i trgova, PŠ Svitava prva obilježena

ožu 17, 2022

Svečano postavljanje pločice s kućnim brojem na područnu školu u Svitavi simbolično je obilježen početak projekta “Izrada, dostava i ugradnja pločica s nazivima mjesta, ulica i kućnim brojevima s izradom registra prostornih jedinica na području Grada Čapljine”.

Riječ je o I. fazi od ukupno III. faze projekta koji zajednički provodi Grada Čapljina i Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove HNŽ-a. Pločicu je uz nazočnost ravnatelja Županijske uprave za geodetske i imovinsko-pravne odnose gosp. Ivana Leske, postavio gradonačelnik dr. Smiljan Vidić.

“Projekt je podijeljen u više faza, tako da će se u ovoj fazi postaviti 3500 kućnih brojeva u 24 naseljena mjesta i naselja, od ukupnog broja oko 8500 kućnih brojeva u našem gradu. Pločice su izrađene od visokokvalitetnog materijala koji je otporan na sve vremenske uvjete i otporan na habanje. Dizajn pločica je rađen po uzoru na najbolje i najkvalitetnije pločice u regiji, s time da smo na pločice dodali grb grada i naziv naseljenog mjesta ili naselja. Za razliku od ostalih gradova u okruženju Grad Čapljina se može pohvaliti da je jedini grad koji svojim građanima neće naplaćivati postavljanje kućnih brojeva. Bitno je spomenuti da će svaka kuća biti satelitski označena (unesene točne koordinate) tako da, kada se projekt završi svatko će moći upisati naziv naseljenog mjesta i broj, a navigacija će omogućiti pronalazak točne lokacije. U drugoj i trećoj fazi nastavit će se s postavljanjem kućnih brojeva u gradu te ostalim naseljenim mjestima, a također će se raditi dodatno označavanje prometnom i turističkom signalizacijom. Označavat će se ulice, smjerovi ulica, trgovi, bitne javne ustanove, raskrižja i kružni tokovi” – istaknuo je gradonačelnik Vidić.

Projekt će se financirati iz Proračuna Grada Čapljine i sufinancirat će se od Županijske Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Tekst: djaka-city.info

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content