FOTO: Županijsko natjecanje u Krasnoslovu u OŠ “Lipanjske zore”, Slavo Vidak Azinović pobjednik

stu 16, 2020

Dana 7. svibnja 2019. u dvorani naše centralne škole održano je županijsko natjecanje u Krasnoslovu za učenike 4. razreda. Domaćinstvo je naša škola izborila zahvaljujući učenici Katarini Bošković, pobjednici prošlogodišnjeg natjecanja u OŠ Čerin. Natjecalo se 24 redovne škole uz OŠ za djecu s posebnim potrebama. Prvo mjesto osvojio je Slavko Vidak Azinović iz OŠ “Petra Bakule” Mostar s pjesmom Željeti Luke Paljetka, drugo mjesto podijelile su Klara Juričić iz OŠ “fra Didaka Buntića” Čitluk s pjesmom Baka iz Brotnja Zdravka Ostojića i Emanuela Šakota iz Treće osnovne škole Mostar s pjesmom Nada Emily Dickinson, dok je treća bila Iva Perić iz OŠ Stolac s pjesmom Razgovor pred san Mirne Grbec. Učenica Ana Dadić iz osnovne škole s posebnim potrebama dobila je nagradu za trud i upornost. Našu školu predstavljala je pobjednica školskog natjecanja Lana Bošković s pjesmom Rodino pismo vrapcu. Za natjecanje ju je spremala učiteljica Mara Dadić. Članovi povjerenstva za odabir najboljih izvođača bili su predsjednica povjerenstva Andreja Pehar (Zavod za školstvo Mostar), Paulina Raguž (OŠ “Vladimir Pavlović”, PŠ Trebižat) te Marija Doko, predstavnica naše škole.

Scenografija bine djelo je našeg nastavnika likovnog Ernesta Markote. Binu je postavio školski majstor Damir Menalo, a osim njega u uređenju prostora sudjelovale su učiteljice razredne nastave centralne škole i nastavnica hrvatskog Marijana Milićević. Za razglas se pobrinuo ton majstor Ivan Bukovac, za fotografiranje učiteljica Marijana Matić, a za snimanje priredbe Mirko Bošković iz Foto studia Casper. Ovom prilikom zahvaljujemo se Foto studiju Casper na fotografiranju i snimanju.

Između nastupa natjecatelja naša škola je kao domaćin pripremila različite točke. Program su vodile učenice Ivana Udženija i Katarina Bošković (pobjednice županijskih natjecanja 2016. i 2018.). Na početku se prigodnim riječima okupljenim obratio ravnatelj Đure Raguž koji je u svom govoru istaknuo važnost poezije, a Katarina Bošković izvela je još jednom pobjedničku pjesmu. Školski zbor pod ravnanjem nastavnice glazbenog Utjehe Hurdubae intoniranjem hrvatske himne otvorio je natjecanje. Osim himne zbor je tijekom programa izveo pjesmu Moja škola. Glazbeni dio programa upotpunio je učenik David Markota odsviravši na harmonici pjesmu Hercegovina, a bila je tu i premijerna izvedba pjesme Beskrajan san školskog benda Disconnect koja je nedavno snimljena u studiju Ivana Bukovca i koju je napisao, skladao i aranžirao knjižničar Igor Beno. Ona je dio projekta inkluzije učenika s određenim poteškoćama I ja sam dijete kao i ti OŠ Čerin kojoj je naša škola suradnica. Članice školskog benda su Dražena Šuman, Marijana Cvitanović, Veronika Jerkić, Anđela Vučina, Veronika Kuridža, Nikolina Limov te slijepa djevojčica Petra Markota kojoj je ovo bio prvi javni nastup s bendom. Do kraja ove školske godine OŠ Čerin na čelu s ravnateljem Perom Petrušićem tiskat će slikovnicu Beskrajan san u kojoj ćete moći naći i CD s ovom našom pjesmom.

Ritmička sekcija koju vodi učiteljica Mara Dadić prisutne je obradovala jednom lijepom i razigranom plesnom točkom uz pjesmu Mila mi koja je vrhunski pripremljena.

Katarina Bošković, Ivan Stojić i Dora Bulum članice su dramske sekcije razredne nastave koju vodi učiteljica Ksenija Brajković. Oni su izveli jedan maštovit i poučan igrokaz Neće uvijek da bude prvi. Učenici su pokazali veliki glumački talent. Velike ovacije publike dobio je autorski igrokaz učenika dramske sekcije predmetne nastave. Učenici osmog razreda Nikola Obad, Krešimir Dugandžić, Josip Mišić, Josip Menalo i Josip Doko osmislili su jedan svoj igrokaz-skeč u stilu Top liste nadrealista pod nazivom Duševni mir koji je obilovao komičnim situacijama, a dobili su pohvale i za izvrsnu glumu.

Nakon završetka prvog dijela programa uslijedila je stanka koja je iskorištena za okrjepu i domjenak da bi na kraju predsjednica povjerenstva Andreja Pehar priopćila rezultate. Čestitamo pobjednicima! Sljedeće godine natjecanje će biti u OŠ “Petra Bakule” u Mostaru.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content