Instrukcije za škole u organiziranju nastavnog procesa

ruj 5, 2021

Poštovani učenici, roditelji i djelatnici koji ste vezani uz Osnovnu školu „Lipanjske zore“ Višići ovim putem vam donosimo upute i mjere glede početka školske 2021./2022. godine. Kao što ste već upoznati, nova školska godina je u nekim županijama već započela, a u našoj kreće u ponedjeljak (6. rujan). Zbog stanja vezanog uz korona-virusa dobili smo instrukcije i pravila kojih će se morati pridržavati svi naši učenici i zaposlenici. Sretan početak nove školske godine našim učenicima, pogotovo prvašićima, zaposlenicima i roditeljima, a u nastavku možete pročitati detaljnije informacije. Školska godina počinje s nastavnim satom od 45 minuta, malim i velikim odmorima (tzv. zelena zona), a u slučaju pogoršanja situacije školski operativni tim će donositi druge mjere (u nastavku ćete pročitati o žutoj, narančastoj i crvenoj zoni). Stoga molimo sve da se pridržavaju uputa kako bi nastavni proces protjecao u normalnim uvjetima.

U centralnoj školi u Višićima koristit će se 3 ulaza kako bi izbjegli stvaranje gužvi i ubrzali ulazak, odnosno izlazak iz škole. Na ulazu je standardna dezinfekcija i mjerenje temperature, preporučuje se da učenici ponesu obrok u školu. Na glavni ulaz usmjeravaju se učenici oba 6. razreda, drugi ulaz je kroz hol odnosno ulaz s istočne strane i na njega ulaze učenici oba 7. razreda i učenici 8. razreda, a treći ulaz za 9. razred je kroz dvoranu. Razrednici će provesti učenike do svojih učionica, odnosno svaki razred ima svoju učionicu osim kad se izvodi nastava tjelesne i zdravstvene kulture, te informatike.

Što se tiče razredne nastave, učiteljice koriste svoje standardne učionice u svim školama, a učenici razredne nastave će ulaziti na glavni ulaz i na ulaz s istočne strane (kod hola).

Također i učenici predmetne nastave u PŠ Domanovići ostaju po ustaljenom rasporedu u svojim učionicama, a za njih je predviđen glavni ulaz u školu gdje će im se mjeriti temperatura, dezinficirati ruke i obuća. U ostalim područnim školama učiteljice će prvog dana rasporediti razrede po učionicama.

Učenici će maske koristiti samo prilikom ulaska i izlaska iz škole zbog stvaranje gužvi na ulazu/izlazu i jer se tu mjeri temperatura, a učionice će se držati prozračnim koliko to vrijeme dopusti. Preporučujemo i da učenici ponesu obrok u školu i da se ne grupiraju na jednom mjestu u učionici ili na hodniku škole.

Još jednom navodimo termine prvog dana nastave. Razrednici i učiteljice će uvesti svoje razrede u učionice i objasniti im sve što trebaju znati (od rasporeda sati do poštivanja epidemioloških mjera).

U centralnoj školi u Višićima prva smjena počinje standardno u 7:15 h, a druga u 12:45 h.

U područnoj školi u Domanovićima učenici predmetne nastave u školu će doći u 8:00 h, a učenici razredne nastave u 8:30 h.

U područnoj školi u Gnjilištima prva smjena (kombinacija odjela 1. 4. i 5. razred) počinje u 7:30 h, a druga smjena, odnosno učenici 3. razreda počinje u 12:45 h.

U područnoj školi u Šuškovom Naselju učenici 3. i 5. razreda doći će u 7:30 h, a učenici 1., 2. i 4. u 8:30 h.

U područnoj školi u Bobanovom Naselju svi učenici će prvog dana doći u 9:00 h.

U područnoj školi u Svitavi svi učenici će doći u 8:00 h.

U područnoj školi u Čeljevu svi učenici će doći u 8:00 h.

U područnoj školi u Dračevu svi učenici doći će u 7:30 h.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content