Održana online edukacija nastavnika s područja HNŽ za korištenje online platforme Školarac

stu 21, 2020

Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT) održao je danas četvrtu online edukaciju za nastavnike škola iz Hercegovačko-neretvanske županije koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

Edukaciju je otvorio županijski koordinator i ravnatelj Zavoda za školstvo HNŽ i Željko Ćorić.

„Moramo priznati da je urađen jedan veliki posao što se tiče digitalizacije obrazovnog procesa hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, na tome hvala djelatnicima SUMIT-a, jer posao koji je urađen obično traje čitav niz godina, dok su ga oni uradili u kratkom vremenu “ – kazao je Ćorić.

Školarac je online platforma koju je razvio SUMIT, a odobrena je od strane Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa za korištenje u svim školama koje nastavne planove i programe izvode na hrvatskom jeziku.

Primjer dobre prakse u korištenju Školarca, pokazala je Monika Pehar, nastavnica matematike iz Osnovne škole fra Didaka Buntića iz Čitluka.

SUMIT edukaciju u svrhu pružanju podrške održavanju nastave na daljinu i kombinirane nastave pratilo je 713 nastavnika iz četrdeset i četiri škole.

Edukacija se nastavlja sutra u 12 sati kada su na redu nastavnici iz Županije Posavske, a prijave za edukacije su moguće na poveznici https://prijava.sum.ba/

SUMIT nudi razne usluge školama koje možete pogledati na poveznici https://skole.sum.ba/

djaka-city.info

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content