Potpisan ugovor: Obnavlja se škola u Domanovićima

stu 15, 2020

Uz nazočnost dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Božene Kaltak, voditeljice regionalnog ureda UNDP za Hercegovinu, danas je u okviru projekta ”Zeleni ekonomski razvoj”, a u dijelu koji se odnosi na povećanje energetske učinkovitosti potpisan Sporazum o sufinanciranju obnove Osnovnih škola u Domanovićima općina Čapljina (područna škola OŠ “Lipanjske zore” Višići”, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Sporazum je u ime Vlade HNŽ potpisao dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa i u ime općine Čapljina dr. Smiljan Vidić načelnik općine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 290.500,00 KM, od kojih će Vlada HNŽ izdvojiti 200.000,00 KM, a preostali dio u iznosu od 90.500,00 KM izdvojiti će UNDP.

”Ne tako davno, a nakon što smo potpisali Ugovor o investiranju prvog dijela u iznosu od oko 4,5 milijuna KM, a od ukupno 9 milijuna KM koje planiramo uložiti u projekte Energetske učinkovitosti javnih objekata, današnje potpisivanje Sporazuma s Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) o zajedničkom realiziranju projekta obnove škola u Domanovićima još jedna su potvrda neupitne opredijeljenosti Vlade da je obrazovanje i stvaranje uvjeta za obrazovanje u samom vrhu prioriteta ove Vlade”, kazao je nakon potpisivanja Sporazuma predsjednik Herceg.

”I u ovoj prigodi izražavam spremnost Vlade da u partnerskom odnosu sa UNDP nastavimo suradnju na realizaciji sličnih projekata kako bismo što više škola i drugih javnih ustanova adekvatno prilagodili potrebama naših građana, ali i ujedno bili maksimalno uključeni u poboljšanje energetske učinkovitosti, ali i očuvanja okoliša”, zaključio je predsjednik Herceg.

Inače, postupak javnog poziva i odabira izvođača za ovaj projekt obnove škola u Domanovićima provesti će UNDP, a planirani rok za završetak projekta je kolovoz 2017. godine.

Projekt ”Zeleni ekonomski razvoj” ima za cilj smanjenje izdvajanja proračunskih sredstava za potrošnju energije i vode, smanjenje emisije stakleničkih plinova, zapošljavanje domaće radne snage te podizanja svijesti o značaju energetske učinkovitosti u Bosni i Hercegovini.

caportal.net

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content