Središnji državni ured za Hrvate izvan RH podržao naš projekt za nabavku informatičke opreme za potrebe digitalizacije obrazovanja

lip 1, 2021

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2021. godinu, a u tom krugu (između 600 prijava) našao se i projekt naše škole vezan za nabavku informatičke opreme za potrebe digitalizacije obrazovanja.

Naša škola sudjeluje u začetku digitalizacije obrazovanja u BiH, koju provodi Centar za informacijske tehnologije sa Sveučilišta u Mostaru. U digitalizaciju je uključeno preko 100 škola koje nastavni plan i program izvode na hrvatskom jeziku. Naša škola odabrana je i za pilot-projekt e-Dnevnika koji kreće od iduće školske godine, a vrijedi istaknuti da dio naših djelatnika aktivno sudjeluje i u ovoj trenutnoj testnoj fazi rada u e-Dnevniku koja je počela u drugom polugodištu. Djelatnici unose ocjene i nastavne jedinice u e-Dnevniku, koji je povezan s e-Maticom. U e-Matici razrednici će moći isprintati testne svjedodžbe, a nadamo se da će u bližoj budućnosti taj dokument postati služben što će olakšati posao razrednicima jer više neće morati ručno ispisivati svjedodžbe. U nastavku možete vidjeti testni primjer printane svjedodžbe, ali treba istaknuti da vrijedna ekipa informatičara iz Centra za informacijske tehnologije radi na dorađivanju i definiranju konačnog izgleda svjedodžbe za našu županiju. Nadamo se da će i naša županija slijediti ostale županije koje su se aktivno uključile u digitalizaciju i imaju potporu svojih nadležnih institucija (Posavska, Zapadno-hercegovačka, Herceg-bosanska, Srednjobosanska).

Ovim putem zahvaljujemo se Gradskoj upravi Čapljina na čelu s dr. Smiljanom Vidićem, te Centru za informacijske tehnologije sa Sveučilišta u Mostaru na čelu s doc. dr. sc. Tomislavom Volarićem koji su nas preporučili i podržali u ovom projektu, te se nadamo i budućoj suradnji s istima kako bi našim nastavnicima osigurali adekvatne uvjete u modernizaciji, odnosno digitalizaciji obrazovanja koja je možda trebala i ranije “zaživiti” s obzirom da smo već u 21. stoljeću.

Također se zahvaljujemo i našim nastavnicima koji aktivno sudjeluju u radu na e-Matici i e-Dnevniku, jer je i njihov rad prepoznat pa je i to bio jedan od razloga što smo dobili preporuke za ovaj projekt. I naravno sve to ne bi moglo funkcionirati bez ekipe mladih informatičara koji su dokazali i pokazali svoje znanje koje su stjecali studirajući na Sveučilištu u Mostaru, te koji svakodnevno stoje na raspolaganju školskim koordinatorima, a sve u cilju što boljeg funkcioniranja i jednostavnijeg izgleda e-Dnevnika i e-Matice, pa im se iskreno zahvaljujemo.

Odluka o dodjeli financijske potpore nalazi se OVDJE.

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content