Središnji državni ured za Hrvate izvan RH podržao naš projekt za nabavku informatičke opreme za potrebe digitalizacije obrazovanja

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2021. godinu, a u tom krugu (između 600 prijava) našao se i projekt naše škole vezan za nabavku informatičke opreme za potrebe digitalizacije obrazovanja.

Naša škola sudjeluje u začetku digitalizacije obrazovanja u BiH, koju provodi Centar za informacijske tehnologije sa Sveučilišta u Mostaru. U digitalizaciju je uključeno preko 100 škola koje nastavni plan i program izvode na hrvatskom jeziku. Naša škola odabrana je i za pilot-projekt e-Dnevnika koji kreće od iduće školske godine, a vrijedi istaknuti da dio naših djelatnika aktivno sudjeluje i u ovoj trenutnoj testnoj fazi rada u e-Dnevniku koja je počela u drugom polugodištu. Djelatnici unose ocjene i nastavne jedinice u e-Dnevniku, koji je povezan s e-Maticom. U e-Matici razrednici će moći isprintati testne svjedodžbe, a nadamo se da će u bližoj budućnosti taj dokument postati služben što će olakšati posao razrednicima jer više neće morati ručno ispisivati svjedodžbe. U nastavku možete vidjeti testni primjer printane svjedodžbe, ali treba istaknuti da vrijedna ekipa informatičara iz Centra za informacijske tehnologije radi na dorađivanju i definiranju konačnog izgleda svjedodžbe za našu županiju. Nadamo se da će i naša županija slijediti ostale županije koje su se aktivno uključile u digitalizaciju i imaju potporu svojih nadležnih institucija (Posavska, Zapadno-hercegovačka, Herceg-bosanska, Srednjobosanska).

Ovim putem zahvaljujemo se Gradskoj upravi Čapljina na čelu s dr. Smiljanom Vidićem, te Centru za informacijske tehnologije sa Sveučilišta u Mostaru na čelu s doc. dr. sc. Tomislavom Volarićem koji su nas preporučili i podržali u ovom projektu, te se nadamo i budućoj suradnji s istima kako bi našim nastavnicima osigurali adekvatne uvjete u modernizaciji, odnosno digitalizaciji obrazovanja koja je možda trebala i ranije “zaživiti” s obzirom da smo već u 21. stoljeću.

Također se zahvaljujemo i našim nastavnicima koji aktivno sudjeluju u radu na e-Matici i e-Dnevniku, jer je i njihov rad prepoznat pa je i to bio jedan od razloga što smo dobili preporuke za ovaj projekt. I naravno sve to ne bi moglo funkcionirati bez ekipe mladih informatičara koji su dokazali i pokazali svoje znanje koje su stjecali studirajući na Sveučilištu u Mostaru, te koji svakodnevno stoje na raspolaganju školskim koordinatorima, a sve u cilju što boljeg funkcioniranja i jednostavnijeg izgleda e-Dnevnika i e-Matice, pa im se iskreno zahvaljujemo.

Odluka o dodjeli financijske potpore nalazi se OVDJE.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.