Premijera filma “Gavrilo i Ferdinand”

lip 24, 2024

Ovoga vikenda, točnije u petak 28. lipnja 2024. u caffe baru ”Azzurro” u Čapljini s početkom u 20.30h planirana je premijera filma ”Gavrilo i Ferdinand”.

Kao što smo ovih dana i najavljivali, autorski film Osnovne škole ”Lipanjske zore” Višići i udruge PETKA Perunika bit će predstavljen čapljinskoj publici i to na dan kada se i obilježava godišnjica sarajevskog atentata, događaja koji je bio inicijacija u Prvi svjetski rat, ali i u sve ono što se na globalnoj razini razvijalo kasnije.

Podsjetimo, ideja za film nastala je u sklopu redovne nastave informatike za sedmi razred, jedinke koja obrađuje snimanje i montiranje filma, da bi se zatim rodila jedna kompleksnija i ozbiljnija priča. Učenik Mihael Mrvalj predložio je temu filma, a djeca su se i sama zainteresirala za izučavanje povijesnih događaja koji su doveli do Prvog svjetskog rata. Na osnovu druženja i radionica nastao je scenarij te je kroz suradnju škole i udruge u školskoj 2023./2024. proizveden nijemi film u trajanju od 25 minuta.

Iako su opisani ozbiljni povjesni događaji film je napravljen u maniru urnebesne komedije jer ona je naposlijetku jedina utjeha kada se zlo, kao što je rat, zaista počne i događati.

Ukoliko ste u prilici, svakako navratite ovoga vikenda u caffe bar ”Azzurro” u Čapljini i nećete zažaliti ????

 

Scenarist: Igor Beno

Redatelj: Josip Pavlović

Glumci: Mihael Mrvalj, Ante Limov, Andrijana Đugum, Ena Sjekirica, Marin Sesar, Marin Jurković, Laura Putica, Dora Bulum, Mirko Jurković, Sanel Mujanović, Drago Jurković, Hrvoje Marijanović, Luka Pavlović, Miloš Jelčić.

Scenografija: Damir Menalo, Ernesto Markota, Helena Dugandžić, Petra Limov.

Šminka: Laura Putica, Andrijana Đugum.

Produkcija zvuka: Ivan Bukovac.

 

Info ploča

p

OBAVIJESTI

JAVNE NABAVKE

i

NATJEČAJI

Skip to content